Queensies James Bond

Här kommer Sofias beskrivning av sin hund, Queensie’s James Bond, pappa till den kommande Z-kullen.

6

Prins som han kallas till vardags är en härlig hund med attityd!

Prins är en hund som inte går förbi obemärkt, och har man en gång sett Prins i sin fulla kraft så glömmer man honom aldrig! Han har ett djupt, fast och energiskt bett. Hans bett är stenhårt och att vara figurant när Prins går i modprov är inget för den svaga.

Prins har ett bra nosarbete som är intensivt och noggrant. Han har en vilja att hela tiden ha mer spår vilket gör det till en fröjd att spåra med honom!

I lydnaden är Prins positiv och öppen, han har en stor förmåga till koncentration och håller utan problem ihop ett helt lydnadsprogram för IPO. Så länge han får sin älskade frisbee vill säga! För Prins är inte hunden som arbetar gratis utan han kräver sin förare och sin styrning – för det är inte alltid enkelt att hålla jämna steg med hans energi o power!

Till vardags är Prins väldigt enkelt att ha, han finner sig i det mesta och han är stabil och trygg. Han är perfekt med valpar och fungerar bra med andra hundar. Prins har kort och gott det mesta jag önskar i en hund.

Här finns en kortare video på Prins https://www.youtube.com/watch?v=1YcUtsze0Vs&feature=youtu.be

5

Några träningsbilder

2

1

3

7

4

Planerat

Inga valpar planeras 2021

snutt

"Wizzla" tillsammans med sin första kull

Läs gärna mina avelsmål

Aick von Altenburg

Aick är en tysk hane som kommer från rena brukslinjer. Veronica hämtade honom när han var valp och ett par veckor träffade jag honom första gången.

Jag använde hans morbror Xantas von Altenburg och fick ett gäng riktigt trevliga valpar. De är dock fortfarande för unga för officiella resultat.

Aicks kullsyskon nere i Tyskland har riktigt fina index på höfterna. Han har själv HD:B, Knä:UA, Spondylos:0 (avläst i tyskland) Hjärta:0 (askultation). Han är självklart även frisk för övrigt.

Han tränas i IPO med sikte att starta under sommaren 2015.

Han ligger högt i drift och har ett riktigt bra bett som vi sällan ser på våra svenska boxrar samt ett stort föremålsintresse. Han ligger högt i motivation i spåret, är även väldigt duktig och noggrann i sitt arbete.

Han har tydlig av och på knapp och kopplar lätt av när inget händer. Han genomförde sitt MH på ett riktigt bra sätt.

Han är utställd på Sv Boxerklubbens utställningar under 2014 alla tre ggr med CK. På Boxer-SM slog han till och blev BIR!

En hund som har allt....och lite till!

På Veronicas hemsida finns mer information och flera filmer från deras träning att titta på http://boxertjej.dinstudio.se/news_1.html

 

pa-pallen-ny

sm

huv

frittfolj

bita arm

arm

 

Angelo von phobia

Angelo Von Phobia

En hane med en för mig superstamtavla med storheterna Ago Del Colle Dell'infinito och Perico du Val d'Europe. Båda söner till en storfavorit, Ibsen v.d Sembacher Flur (som jag själv parade min gamla Ellen med men som tyvärr gick tom) Jag blev då erbjuden att para henne med en son till Ibsen, Leonardo Vom Pfauenthron som blev far till min älskade Siri. Siri var en hund som hade ALLT och lite till, speciellt när det kom till arbetslust och samarbetslust.......

Ni ser kanske vart hän det barkar??!!

siri- huv

Siri (gammelmormor) Angelo
Det är inte bara färg och teckning som är väldigt lika utan framförallt typen på huvudena!

Angelo beskrivs som en vänlig, godmodig och harmonisk hund. Han har bra gripande, stor leklust och tillkämpande. Han vill gärna vara tillags. Vid Avelskorningen beskrivs hans tillgänglighet, temperament och uppförande som optimalt samt att han är skottfast. Han är dock inte tränad/arbetad med. Jag såg honom i utställningsringen på Atibox 2015 tillsammans med drygt 20 hanar i Championklass. Det gick lugnt till i ringen. Några mullrade och visst svarade han upp lite när de var nära men inget okontrollerat. Han låg avslappnat sidan om ringen och väntade på sin tur.

I hans stamtavla finns också Fausto von Santana med, även han en mycket trevlig hund. Teck Del Colle Dell 'infinito finns med två ggr i femte led.

angelo

En ung Angelo

hannah-atibox

Foto från Atibox 2015

hanna-huv-atibox

Foto från Atibox 2015

huv

Foto från parningsdagen