Om mig

Ann Wanker heter jag som har kennel Twinbox. Jag är förskollärare och har de senaste 22 åren arbetat på en förskola, ett föräldrakooperativ i en grannby. Trivs så klart med det!

Det är drygt 20 år sen, 1993, jag fick min första boxer, en fodertik från Ingrid Anderson, kennel Impressive's.

När Ada skulle ha sin första kull frågade Ingrid om jag hade möjlighet att ha kullen hemma. Det hade jag och därefter föddes intresset för uppfödning. Ada hade även sin andra kull här hemma. Nästa fodertik, Ellen, hade även hon en kull här hemma. Jag hade alltså förmånen att vara delaktig i tre valpningar och allt som hör där till, innan jag själv födde upp min första kull 1997.

Jag tycker om att pyssla med hund i allmänhet men framför allt ligger boxern mig väldigt varm om hjärtat.....Boxern, brukshunden som ska fungera i arbete likväl som i familjen!

spar-v2013

Hälsan är naturligtvis viktig, att endast använda friska djur i avel är en självklarhet. Vi (alla uppfödare) får alla sjuka hundar in emellan ändå, tyvärr.

För att boxern ska kunna fungera som brukshund måste den ha arbetslust och föremålsintresse. Hunden måste även vara social, nyfikenhet och ha lek och kamplust, mod, kunna koncentrera sig, arbeta självständigt och inte minst kunna samarbeta. För mig är det viktigt att bibehålla de egenskaper som gör boxern är en riktigt bra brukshund!

Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag tycker exteriören viktig. Hälsa, mentalitet och brukbarhet som nr 1, 2 och 3 men ambitionen är, och måste vara, att våra boxrar ser ut som boxrar. Jag tycker alltså det är kul och även viktigt med utställningar. De fyller klart sin funktion!

stockholm-2012

Kanske inte den bästa bilden på just Jizza, men ett minne för livet när hon kvalat in till "Puppie Of The Year" på Grand hotell i Stockholm år 2011.

Av de sex tikar jag har/har haft hemma, är alla korade och Svenska utställningschampions, de fyra senaste är tävlade i bruks. Tre i sök och en i spår. Tre av dem har även tävlats i lydnad och då blivit uppflyttade till lydnadsklass 3.

För mig har det alltid varit viktigt att engagerad mig i rasklubben och den lokala brukshundklubben där jag är medlem. Om alla hade dragit sitt strå till stacken hade inte ett fåtal person behövt slita så för andra medlemmars skull. Alla vill ju ha kurser, läger, tävlingar mm.

Sedan år 1994 har jag på olika sätt varit engagerad mig i rasklubben både centralt och lokalt. Jag är även engagerad i Åhus Brukshundklubb och SBK Skånes distrikt.

Jag är även aktiv figurant och testledare vid MH.

frittfolj

Jag och min älskade Bus under vår sista tävling

Jag tränar och tävlar lydnad och främst sök med mina hundar. Tävlandet för att meritera hundarna så klart men själva träningen är det som är roligast!
I dagsläget har jag tre tikar hemma. Snäckan född 2004, Tira född 2008 och så lilla Wizzla född 2014.

Tack för att du läste!

Ann