Valsängens Tiramisu

KORAD SE UCH SPH1 

huv-4-ar

"TIRA"

Född 2008-04-30 - 2018-04-25
Uppfödare: Mildred & Madeleine Netzel
MH m godkänt skott
HD:B Knä:UA
KORAD 520 p
Godkänd lägre klass spår
3 Cert från utställning
Ägare: Ann Wanker

Tira är jag väldigt glad över att jag bestämde mig för att köpa in. Hon är dotter till min Siris kanske finaste dotter, som även hon hade väldigt bra arbetskapacitet, precis som sin mor.

Tiramira är en tik som inte går av för hackor, hon är nog den starkaste tik jag haft. Hon har bra med arbetslust, kamplust, samarbete men är inte den mest föriga, inte för mig i alla fall. Hon är 100% social i alla situationer, jagar väldigt gärna (plockar vittring både i mark och luft, näsan är på heeela tiden på skogspromenader), gripandet lämnar en del att önska. Det vill säja att så länge det rör sig, är hon på hugget, men när det blir stilla, gör hon sig ingen större brådska att sätta tänderna i det. Samarbetet är kanon, har nog faktiskt alltid apporterat och avlämnat i handen. Hon är en väldigt duktig spårhund, som trots stort föremålsintresse valde spåret framför apporter. Mycket träning krävdes och hon valde slutligen själv att liggmarker apporterna. Konstigt nog är det viktigt för henne att se att man tar med sig pinnarna och inte lämnar dem i skogen.

Hon fick ihop en hel del poäng på korningen, 520. Och då har hon inte många poäng med sig från förföljande/uthållighet eller aggressivitet.

Hälsomässigt är hon väldigt frisk, har haft urinvägsinfl en ggr som 4 månaders valp annars inget och nu är hon snart 7 år!

Hon har lämnat flera riktigt trevliga och snygga arbetshundar i alla kullarna, Q, S, W, och Y, den senaste kullen kanske är lite tidigt att säga något säkert om men det ser lovande ut!

fin

Fler bilder på Tira här

Föräldrar

ferdinand F Bam-bam sta
E: Ferdinand Von Inis Vitrin U: KORAD LPII SE UCH Twinbox Sweet Bam-Bam

Stamtavla

KORAD SE UCH
Valsängen's Tiramisu
Ferdinand Von Inis Vitrin Warwick Von Der Momarter Eiche Pino Von Der Erlenweide
Oasis Von Der Momarter Eiche
Blanka Von Inis Vitrin Motzki Vom Weiler-Schlipf
IPOIII VPGIII
Iska Von Den Rottannen
KORAD LPII SE UCH
Twinbox Sweet Bam-Bam
NO UCH Marbelton High Flyer Donnymoor Sparks Will Fly Marbelton
Marbelton French Kiss
KORAD LPI LPII SE UCH
Twinbox Sweet Cinderella
SCHHI VDH CH
Leonardo Vom Pfauenthron
INT UCH KORAD NORD UCH SE V-96
Impressive's Xtra Sweet'n Tender