Valparna föddes den 19/9!

3 hanar och 2 tikar, bilder på dem finns i C2-kullens Galleri. Jag skriver mer här när andan faller på!

******************************************************

27/8

I lördags träffade jag Canny och hon är absolut dräktig!! Hon kommer hem till mig 14 dagar före beräknad valpning och då uppdaterar jag mer om henne.

I lördags hände det.... Wizzla blev BIR på en boxerspecial!!! Denna domare ÄLSKADE min lilla fina
Precis som alla hundar har Wizzla sina fel..... I hennes fall lång tunga och lite stort underbett. ( Det har nog inte undgått någon) Denna domare kunde bortse från det och såg hennes utomordentligt fina konstruktion, fantastiska funktionella rörelser, fina huvud och hennes temperamentet livfull och alert. På feminitet, elegans, konstruktion och temperament vann hon hela rasket! Lilla älskade livetspring
En ett år gammal bild men ni ser hur hon tar ut steget.......

Söndagens domare gav henne en superfin kritik, han såg allt som är så BRA men kunde inte bortse från bettet...... därför blev hon 4 i championklassen dock med CK. (det ända negativa i kritiken är att hon har ett stort underbett)

Jag hade den finaste hunden i lördags och det har jag VARJE DAG!!!

På lördagens utställning var även Absolutarna Vodka och Wild Tea med. SÅÅ kul att träffa er!!! Vodka "Harry" har jag inte träffat sen han flyttade härifrån för 1,5 år sen. Deras resultat m bilder finns på nyhetssidan

***********************************************************************

TiraMira 1/5

Idag är det tio år sen jag träffade Fantastiska Tira första gången. Hon var då ett dygn gammal, egentligen helt omöjligt att välja valp när de är så unga......

Men det gjorde jag och så fick det bli, den tigrerade ville jag ha. Jag fick hem en valp som älskade livet och gillade att slåss. Hon gav sig på sin mormor Siri och slog för glatta livet,
jag vill påstå att hon inte var arg. Däremot hatade hon sin gammelmormor Ellen redan som 12 veckor valp....
Tira var glad, positiv, samarbetsvillig, arbetsvillig och helt orädd, men hennes aggression mot andra tikar begränsade henne här hemma, hon var ofta mitt dåliga samvete.
Tio månader gammal placerades hon ut hos fodervärd som tyvärr lämnade tillbaka henne då man ansåg att hon inte höll som väktarhund.
Senare bodde hon hos en ung tjej en månad. Tyvärr kom hon att hon var allergisk och fick astmaanfall när Tira sov i sängen....
Efter det bestämde jag mig för att det var slutflyttat för Tirahjärtat. Hon blev kvar här hemma, tränades i spår och lydnad och tävlades av en kompis, och fick ut sitt utställnings championat.

Hon blev mamma till flera riktigt trevliga brukshundar som också har en fin exteriör. Jag har henne att TACK för många fina, inte minst Wizzla
Hon har alltid varit den av mina hundar som blivit gladast och lyckligast när jag kommit hem från jobb. Den senaste månden har hon fått snabbt växande tumörer i juverna, varit lite hostig och ansträngd i andningen. Hon hade också anfall som jag inte tolkade som epelepsi, Hon var helt klar både under (skräckslagen blick) och efter anfallen.

Tira somnade in i mitt knä 5 dagar före sin 10 årsdag. En fantastisk brukshund och avelstik, älskad av många som lärde känna henne!

**********************************************************************

Galet stolt och glad 28/2

Sååå galet STOLT och GLAD över "mina" hundar och valpköpare som tävlat bruk, IPO, lydnad och ställt ut under 2017!!!!

STORT TACK till er ALLA, det hade inte varit möjligt utan er!!!!
2:a Bästa uppfödare (nästan som att vinna) TWINBOX
Bästa IPO/BSL Boxer Torbjörn Johansson med IPO III KORAD SE UCH Twinbox Valiant
Bästa Allround Boxer min alldeles egna SÖKH1 SEUCH Twinbox W's Suger Rush. Hon vann även 
Barbro Rydins MP och blev 10:a på Forester Johnsson (Bästa brukshund)

Bästa avelshund och avelstik finns Valsängens Tiramisu på 3:e plats, Twinbox Captain Haddock på 6:e plats och älskade Bus, Twinbox Tiger Lily på 7:e plats.
Ragnar Borgefors MP Bästa avelshane finns Twinbox Captain Haddock på 4:e plats

********************************************************************

Det blir inte alltid som man tänkt 24/1

Idag skulle jag egentligen ha varit på väg hem från Finland, där Canny skulle parats med den spanska, ryskägda hanen Rus La Fler Shakespeare. Mycket planering, fix med bokningar av färja, hanhunden ägare hade fixat med en kompis som hade giltigt visum för att åka in i finland. En spännade parning och ja, det kändes lite exotiskt faktiskt......
Men i söndags när jag kom upp till Stockholm ställde Canny upp sig, vek undan svansen osv bara man la en hand på hennes rygg.....När vi tog progesteronprovet i måndags morse hoppades jag på att bara hon inte ligger över 30....Hon visade sig ligga på dryga 70 och chansen till att hon skulle kunna bli dräktig ett och ett halv dygn senare var mkt små. 
Jag bestämde mig då för att försöka para henne med Busets påg Tintin istället. Vi fick inte till någon bra parning så chansen till att Canny skulle bli dräktig är små. Under förutsättning att Canny inte är dräktig kommer hon att paras i sommar med förstahandsvalet.

********************************************************************************

Twinboxträff 26/12 

VÄLKOMNA till Yngsjö 26/12 på Twinboxträff!!
Spår, uppletande, härliga promenader och grillad korv utlovas! Något för alla med andra ord. Ni som inte anmält er på FB, maila att ni kommer!

*****************************************************************************

Då är valparna här,födda igår 28/9. Mor och barn mår förträffligt!
Wizzla valpar som sin mor, Tira, alltså gick valpningen supersmidigt. Första valpen kom 1430, en gul tecknad hane. Jag tyckte han var lite liten, men sen när nr 2, en tecknad tigrererad hane kom, var han stor. Även nr 3 tecknad gul hane. Eftersom efterfrågan är störst på tikar kändes det skönt när de sen började komma. En tecknad tigrerad, en tecknad gul och en tigrerad. Sen kom en död valp och därefter en gul tik som följdes av en död valp till. De som var döda hade varit döda några dagar..... en ny erfarenhet för mig. Plutten (hane nr 2 är pluttig, 225 gram men visar just nu gott gry. Framtiden får utvisa helt enkelt!

30/9 I natt var Wizzla orolig, höll på och pysslade mkt med Plutten, han ville inte längre äta...... Nu är de 6 kvar i lådan.

snutt

 

*****************************************************************************************************************

27/8

Wizzla är konstaterat dräktig! Nedan syns en av flera små Wizzlaknyten.

draktig

Wizzla fick lite flytningar drygt 2,5 v efter parningen och efter ultraljud var inte veterinären särskilt positiv till att hon skulle vara dräktig utan vi skulle vara glada om det inte slutade med livmodersinflammation.....Egentligen är det mest därför jag gjorde ultraljud, jag ville ha koll på att livmodern så fin ut! Sen har jag tyckte under förra veckan att hon började visa tecken på dräktighet. Jag ser dräktigheten som bonus med tanke på hur orolig jag varit för Wizzla och även hennes framtida avel

*************************************************************************************************************

15/8 Boxer-SM

Då var Boxer-SM över för denna gången! Det är verkligen årets höjdpunkt för oss boxerälskare!
Wizzla var anmäld till lydnaden på fredagen och söket på lördagen. Jag valde att struka henne då hon inte kändes helt i form. Det har gått dryga 2 veckor sen parningen och jag tänker att det är det som påverkar henne......Har man en fräsig och käck hund så vill man ju visa en sådan! Och tävlingar kommer det fler av!! Nu ska hon bara ta det lugnt

På lördagen var det Valle som ensam fick representera Twinbox och det gjorde Tobbe och Vallegossen med bravur! De slutade SM-vinnare och Rasmästare i IPO III!!

rasmastare

På söndagen var det utställningsdags. Ungtuppen Björne startade med att vinna juniorklassen med CK, för att senare under eftermiddagen gå in och slå alla med häpnad genom att bli BÄSTA HANE och BIM.

bimbjorna

Han blev också BÄSTA JUNIOR!

juniorvinnareb

Mmmm Björne gillade sina rosetter.....

I öppenklassen blev Ice placerad som 4 visserligen utan CK denna gången. Valle blev 2:a med CK i en stor championklass. I bästa hanhundklassen fanns 2 Twinboxrar med......Björne som 1:a och Valle på 4:e plats, då kan jag säga att jag var stolt över "mina hundar"
I tikringen fick Wilda och Bliss excellent med fina kritiker och Wizzlan blev 4:a med CK i championklassen. Uppfödargruppen bestående av Valle, Björne, Wizzla och Bliss fick superfin kritik med hederspris, 3:e placerad.

Det har hänt riktigt tråkiga saker också.......Gullungen Gandhi fick somna in för några veckor sen.... Efter ultraljud där man klart kunde se att hennes njurar var missbildare och min veterinär ansåg att det var konstgjord andning att fortsätta behandla henne fick jag ta det tunga beslutet....hon var min ända in i hjärtat........ en fantastisk valp helt enkelt. Tvärr visade det sig att hon hade RD.... (jag fick beskedet i torsdags eftermiddag av min veterinär) Inga andra syskon visar symptom och så hoppas jag att det fortsätter. Man tycker att man känner sina linjer och ändå poppar sjukdomen upp. Jag skulle önska att ALLA uppfödare tar sitt ansvar och ser till att deras valpar som visar på njursjukdom blir obducerade. Att valpköpare inte inser hur viktigt det är med obduktion är sin sak men uppfödarna borde......Det är dryga 3 år sen det redovisades något nytt RD fall. Ändå vet vi att unga hundar avlivats just pga njurfel. Vi kan läsa om dem på facebook (dock aldrig deras kennelnamn) och de som inte helt gett upp rasen boxer hör av sig till oss uppfödare och vill ha ny valp. Därför vet jag att de finns!!
Boxer har tidigare varit en projektras på SLU vilket innebär att de har stått för alla kostnade kring obduktionen. Jag vet att de ansökt om nya pengar och om de får det tänker jag föreslå att det på boxerklubbens hemsida finns lätttillgänglig information om hur man går tillväga. Idag är det inte lätt att hitta infon på SLUs hemsida, inte ens kontaktpersonerna stämmer.....Jag kan förstå att man som hundägare inte riktigt orkar och klarar av att söka information i all ledsamhet och kris som det blir när ens hund är sjuk.  Därför är det viktigt att informationen bli mer lättillgänglig för den vanliga hundägare och men kanske även för alla nya uppfödarna.

***********************************************************************************************************************************

2/8 Dags för läger!

Tid: 15-17 september
Plats: Som vanligt kommer vi att hålla till på Kärraton i Horna.
2 grupper med lydnad och spår. Instruktörer Annika Lindberg och Tobbe Johansson
1 grupp med sök som sköter sig själv. Här kan även de som vill prova på sök vara med!
Ev 1 nybörjar spår om det behövs.

Jag fick precis veta att vi bara har tillgång till 12 rum......En korridor med 6 ska allergisaneras. Det innebär att man får vara beredd på att dela rum för att så många som vill ska kunna delta. Som vanligt kan man  äver ta med husvagn. Detta innebär att till nästa år blir det annan plats för lägret.

Hund 75:-/dygn
Enkelrum kostar 375;-/dygn
Dubbelrum 500:-/dygn
Husvagn 300:-/dygn
Kursavgift 500:-
Mat: 300:-

Anmälan senast 1 september via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

*************************************************************************************

19/6

Vilken dag det blev!
Igår var det Sv Boxerklubben Södra lokalområdets årliga utställning. Platsen, Örkelljunga BK, var ny för i år. Fin miljö i skogen (kanske liiite mkt knott på kvällen) helt ostördt, bra rastningsmöjligheter, nära till parkering, kanske lite litet kök. Hundar som ville plaska kunde göra det i en liten bäck.
Resultaten med bilder finns som vanligt under senaste nyheter (kommer under kvällen). Stort TACK till ALLA som kom och visade upp sina fina hundar!!
Gullungarna Absolut Cherrys och Absolut Vanilia  2 resp 3 i valpkl 4-6 månader med HP på sin 4-månaders dag.
Zorro Exc, 1 CK Juniorkl
Iceman Exc, 2 CK Öppenkl 
Professor Xavier Exc Öppenkl
Valiant Exc, 2 CK Championkl
Rainbow Exc, 1 CK Unghundskl Bästa Unghund 1 BTK samt BIM
Suger Rush Exc, 1 CK Brukkl CERT 2 BTK SE UCH
Vanellope Exc, 1 CK Öppenkl, 4 BTK 
I BÄSTA Uppfödargrupp ingick Valiant och Tira döttrarna Rainbow, Vanellope och Suger Rush

Wizzla fick sitt tredje och sista cert och är nu utställningschampion! Meriterna för championatet har hon fixat på en månad. Uppflyttad till högreklass 20/5, cert nr 1 21/5, cert nr 2 3/6 och cert nr 3 18/6. Samtliga cert tagna på Sv Boxerklubbens utställningar! Nu ligger det så klart väldigt mkt mer tid bakom bruksmeriteringen.....typ blod svett och tårar under nästan 3 år.....fast nu överdrev jag lite!
De har varit lite speciellt med Wizzla... Hon har /hade inte en självklar plats i mitt hjärta från början. Egentligen var det kullsystern Wilda mitt hjärta klappa för, men efter lite råd och dåd blev det Wizzla som blev kvar här hemma. Hon hade fantastiska Buset som företrädare och redan där var ett stort känslomässigt problem för mig..... Buset gjorde allt för för mig! Hon hade en samarbetsvilja och förighet utöver det vanliga. Och var fantastiskt vacker. Idag samarbetar Wizzla men vägen dit har varit krokig. Hon har mkt energi, ligger högt i intensitet, väldigt självständig och sig själv väldigt nog. Hon är en liten maskin i skogen och har inte varit helt lättstyrd! På lydnadsplan är hon super idag OM vi är i bubblan tillsammans..... Hon HAR en FANTASTISK storlek, anatomi och arbetslust!!
Idag är jag väldigt glad för min lilla Wizzla!

wizzla

*************************************************************************************************************

11/6

Länge sen.....typ 3 månader sen jag skrev något här...... mycket har hänt så klart, alla resultat finns under Senaste nytt

- Årets läger blir 15-17 september! Instruktörer är inte klart men Kärraton är bokat. Hör gärna av er om det är någon speciell instruktör ni önskar!

- Wizzlan har varit på 2 boxerspecialer (ÖGLo 21/5 och VLo 3/6) och fått lika många cert. Hon blev uppflyttad till Högreklass sök på Kristianstad BKs söktävling den 20/5.... Tyckte inte hon gick så fint som hon kan (rakt) utan jobbar lite självständigt i vind men fick 9:a i betyg med avdrag för lite olydnad, så absolut ska jag vara nöjd med henne! Hon höll i hop på hela lydnaden, var verkligen med mig och det känns kanon så klart! Hon har myror i rumpan på platsliggningen...det måste vi träna bort! Tanken är att under sommaren är att träna att tävla, därför har jag anmält till startklass. Det är ju bara 2 nya moment...... Start i högre blir inte förrän nästa vår......där är ju hur många nya moment som helst! Tungapporten (tycker hon är konstig i munnen), framåtsändande, skallet och inkallning med ställande, en hel del att bita i med andra ord!

- Tobbe och Valle var det enda svenska ekipage som kvalificerade sig för IPO-VM i år. MYCKET STOLT UPPFÖDARE!!!
Vi var ett glatt gäng som åkte ner till Ungern för att heja på dem och så klart titta på de andra duktiga boxrarna! Istället för att skriva själv snor jag Tobbes lilla sammandrag...
Då var Boxer-VM över för denna gången. Spåret fungerade inte denna gången och jag har ingen bra förklaring till det, spåret var fint! Lydnaden och skyddet är jag supernöjd med trots att jag inte hade superpoäng (74,80) men känslan var kanon, i lydnaden var ställandet och framåtsändandet (la sig inte) dåligt, två moment som brukar fungera bra, samtidigt var det saker som var bättre än i vanliga fall. I skyddet var det bevakningen i skjulet som kunde önskas mycket bättre men där har vi haft ganska stora problem så jag är ändå glad åt att Valle inte slet ut fig ur skjulet??! Orienterar sig lite efter mig och domaren ute på plan också men i övrigt tyckte jag lilla pojken skötte sig bra, jag är väldigt stolt över min hund. Blott femte tävlingen samt yngsta hunden på VM! Stort tack till mina reskekamrater Malin, Agneta, Bullen, Erik som gjort filmerna, Veronica duktig och kunnig teamleader, Ann uppfödare till denna härliga hund samt min stora stöttepelare här i livet Pia. Stort tack även till min sponsor Patricia på Hundmuskler samt träningskompisarna i Ipo Karlskrona med min duktiga figurant Daniel i spetsen och till sist mina träningskompisar Annika och Sussie som hjälpt till med all träning! Nästa år går VM i Spanien så nu ligger focus på att kvala, förbättra och bibehålla!

- Valparna är utflyttade till ett gäng härliga valpköpare. Jag önskar dem lycka till med gullungarna!

- Själv har jag under en lång tid varit hysteriskt trött. Jobbat mina 6 timmar, samlat kraft för att orka promenera med mina hundar och träna lite med Wizzla. Äntligen stötte jag på en läkare som tog mig på allvar och tog en massa prover och skickade iväg mig till diagnostikcenter..... Förhöjda kalciumvärden gjorde att man undersökte hela mig väldigt noga. Fynden har gjort att man opererat bort en del som man kan vara utan, bihåleinflammation samt förändringar i bisköldkörteln (därav de förhöjda kalciumvärdena). Nu efter två antibiotikakurer har jag varit på ny CT av bihålorna så ska jag till läkare igen. Jag hoppas att den är borta men tror kanske inte det eftersom det fortfarande bubblar i ögonen och slår lock för öronen när jag snyter mig. På den första CT var det fullt både under ögonen och i pannan.......är det kvar hoppas jag få sova medan de spolar eller vad de nu gör.... Bisköldkörteln ska undersökas närmare och förmodligen opereras. Hoppas jag kan få slippa att alltid vara trött när allt är klart!

**************************************************************

13/3
Valpar och lägre klass för Wizzla!

De första veckorna reder sig tik och valpar själv......eller inte
Snowy har mått fint hela tiden, och det är ju faktiskt det viktigaste! Hon har däremot inte haft mat till alla valparna. När de var 4 dgr gamla började för en tik tackla av på eftermiddagen och på kvällen var det dags för nästa. På morgonen stod jag utanför veterinären när de öppnade. Alla var mer eller mindre uttorkade samt förstoppade. Ändå hade de alla fått extra mat av mig från dag ett. Alla blev uppvätskade där och då. På eftermiddagen tyckte jag de var torra igen så in med alla i bilen och nya pucklar sattes i nackarna på de små.... Även dagen efter fick jag in med dem
Sen dess har jag matat och masserat valpar 6-7 ggr /dygn de första 2 veckorna (ett pass tog ca 1,5 timme) Lyckan var när de gick in i sin 3 vecka,då har de "bara" fått 4-5 ggr/dygn. Snowy har mjölk och diar dem gärna, vilket framför allt syns på hanarna som är STORA. De mindre tikarna har inte kunnat konkurrera mot dem. De ha börjat få smakportioner av valpmusse men också starter pyppy. Just nu längtar jag mest över att de ska kunna stå på golvet och äta själva.....
Stort TACK till Erica som varit här hemma och hjälp mig med valparna och sett till att jag fått sova när det var som krisigast.

Tack vare Erica kunde jag igår åka iväg och tävla med Wizzla som jag planerat sen länge.
Vi började med platsliggningen som inte har varit helt stabil....men jag valde att lägga henne ändå. Wizzla blev förtjust i tävlingsledaren och kunde inte släppa henne så fokus läg helt fel kan man säga....två kommandon behövdes för att hon skulle lägga sig och efter att jag gått ifrån henne och sen vänder mig om så sitter hon och tittar trånande efter tävlingsledare....Wizzla sitta i 5 minuter....blir en utmaning tänkte jag! Efter andra skottet la hon sig ner, fortfarande med svanhals efter tävlingsledaren. Därefter var det budföring och hade inte pistolen knöddat hade betyget varit högre. Nu fick hon göra om och ggr nr 2 satte hon sig inte hos mottagaren vilket hon gjorde 1 ggr......
Därefter var det dags för lydnaden......Wizzlan gjorde en bedrövlig linförighet, fortsatt kär i tävlingsledaren......trodde helt ärligt inte att jag skulle få betyg på den. Framförgåendet var ingen höjdare heller för att inte prata om läggandet. Inkallningen funkar ju fint, apporteringen lämnar en del att önska....mkt lek men helt ok avlämnande. Jag är sååå himla nöjd med hennes kryp! Betyg 9,5! Hoppet gjorde hon också så bra som hon kan. Vi har lite avdrag på avslut i flera ingångar, det får vi jobba på! Och så söket, en missad figge, kommentarer om att hon ligger ute lite länge och inte är helt systematisk.....Sista figgen på första slaget...men bra påvis. Jag försöker fokusera på det som var bra och det var att hon markerade den heldolda figgen på första ggr, går finfina slag, inget oavsökt här inte!!!
Godkänd blev hon! Nu är det bruksklass nästa!

****************************************************************

20/2
Nu är de här!

I lördags kom de små till världen. En smidig valpning som tog knappt 5 timmar från första till sista valpen och då hade Snowy ändå 2 timmars paus mellan första och andra valpen. De 2 timmarna var långa..... sen sköt hon ut 4 på mindre än en timme. Pausade 1/2 timmar sen kom nr 6, 30 minuter senare kom nr 7 och 8. Sen en paus på en timme och nr 9 kom till världen. Efter knappt en timme kom nr 10, en lite mindre tik, men med mkt gott gry. Valparna vägde mellan 520 och 320 (lillan eller spigget som jag kallar henne, är den enda under 400 g) Alltså rätt rejäla valpar trots antalet.... Tyvärr visade det sig att en hane inte hade någon analöppning och igår märktes det tydligt att han inte mådde bra, han har fått somnat in. Snowy har varit lite stressad sen valpningen, haft svårt att hålla ordning när hon skulle lägga sig (i och för sig förståerligt med tanken på alla små) samt slickat i det närmsta hysteriskt på valparna....speciellt på hanen som inte kunde bajs......Efter att han somnat in har lugnet lagt sig och Snowy är lika cool som under valpningen igen! Hon valpade lika bra och smidigt som sin mor och tar nu hand om dem på bästa sätt! Summan av kardemumman, 4 hanar och 5 tikar, alla tigrerade!

2 dgr

******************************************************************

25/1 Snowy ÄR dräktig

Snowy är absolut dräktig!! Mer om föräldrarna kan ni läsa under länken planerat

**********************************************************

22/1
Jag fick just ett glädjande meddelande om att Anna tror att Snowy är dräktig!! För knappt en vecka sen fanns inga tecken på dräktighet ........ Nu har åtminstone spenarna förändrats!!!
Jag ska träffa henne i veckan och hoppas att jag kanske även kan se en liten putmage!

***********************************************************

11/12 Träningsträff 25/12
Alla sugna twinboxrar med lika sugna ägare är välkomna på träningsträff den 25/12 kl 10!
Vi ses på hundbadet, spårar, kör uppletande, fikar, grillar och dricker glögg!! Ta med fika så fixar jag med korv och varmdryck. Meddela att ni kommer via mail eller fb

***************************************************************

5/7 Valparna är här!

Då har valparna anlänt! Tre valpar hade Canny i sig. Mor och barn mår finfint!

Igår vid lunch när jag tempade canny hade hon 40,1 eller 41,1, jag kommer inte ihåg säkert, för jag fick panik! Jag fick tag i en klinik som kunde kolla henne och göra ultraljud. Det visade sig att ett hjärta slog starkt och två lite svagt. Canny själv hade ingen feber längre och var pigg och glad.......... Efter lite diskussion med veterinären kom vi till ett genemsamt beslut och det var att snitta Canny för att öka chansen till att alla tre valparna skulle klara sig. Det är risker med allt så klart och visst var det nervöst!

Valparna, tre hanar var pigga, starka och hyfsat stora (480g-560g) när de kom. När Canny kom tillbaka efter snittet var hon så klart trött och engagerade sig inte i valparna, som fick en första slurk innan vi begav oss hemåt strax innan tolvslaget i natt. Väl hemma tittade hon helt oförstående på dem, för att två minuter senare tvätta och dia dem som det mest naturliga i världen! Det var väl då jag kunde andas ut..... det kunde lika gärna vara så att det tagit längre tid innan hon accepterade dem. Det är ju hennes första kull, lilla hjärtat. Hon är SÅÅÅ duktig!

snutt3

************************************************************************

23/6 Glädjerus

Förra helgen gick det ju fantastiskt bra för Twinbox på Sv Boxerklubben SLos utställning. Engelsk domare och jag måste säga att jag hade inga större förhoppningar.....
Första Twinboxhunden, Ice, till bedömning slutade som BIR!!! När vi blev stoppade i Bästa hanhundsklass trodde jag att vi blev 4:a men sen pekade domaren att vi skulle flytta oss till 1:a platsen. Helt sanslöst kul!!! De andra två twinbox hanarna i juniorklass placerade sig också i junorklass.
Qvarten som gick i öppenklass, gillar jag jättemkt, han har många kvalitér men också ett opigmentareat öga. Han slutade som 3 i öppenklassen.. Lilla Asta (som inte är så liten) placerade sig i juniorklass. Jag blir så imponerad av matte Paula, som efter snabba instruktioner går in och gör ett kanon jobb med sin hund i ringen. Superduktig!!!
I Öppenklass tikar hade jag tre deltagare, finaste Jizza (som enligt mitt tycke, är en av de finaste Twinboxhundarna ever), Wizzla och systern Wilda (som egntligen tilltalar mig mer än Wizzlan). Wizzlan vann klassen, mkt på utstrålning och rörelser tror jag..... Och slutade som bästa tik! Roland har lagt upp en film på FB från BTkl och hade han zoomat in mitt ansikte så hade man sett ett lyckligt och fånigt ansikte.

Under veckan som gått har blivande mamman, Canny, kommit på plats i Yngsjö. Svårt att gissa på antalet valpar men tjock är hon. Livet tycks gå ut på att jaga fåglar och kaniner på tomten, ja, även i skogen! Hon har inte börjat förbereda någon lya än. Det gör däremot skendräktiga Wizzlan....kanske kan Canny bara överta den när andan faller på!

canny-6,5-v
Canny 6,5 veckor gången

**************************************************************

26/5 Tror och hoppas så klart!

Nu är det tre veckor sen Canny var på date med Prins och hon visar tecken på att vara dräktig! Det är dock lite väl tidigt för att kunna säga något säkert utan att ha gjort ultraljud.....

Stort GRATTIS till Tobbe med Valle! Valle är "min" första IPO hund och nu även "min" första L-testade! Han drog till med cert på VLOs utställning också! Så himla glad och stolt över att Tobbe valde att köpa Valle!

Just nu diskuteras de nya utställningsbestämmelserna mkt på fb...... Man vill att certen delas ut till bästa hane resp bästa tik. Inga krav på bruksmeriter alltså. Förr i tiden, innan brukskraven kom, var hundarna i alla fall tvungna att ha gk karaktärsprov (något de allra flesta boxrar klarade av) för att få tilldelas cert. I det nya förslaget inte krav på någon "mentalmerit" vad jag vet.......
Det verkar som att några tror att jag ser om "mitt eget hus" och är rädd för konkurransen om certen...... Nja, jag hade väl fått ställa ut mer förmodligen, men alla mina egna hundar har både BIR och BIM placeringar.......

Det är i alla fall min övertygelse att vår bästa ras, BOXERN, har tjänat på att ha bruksmeriter för certifikaten. Så väldigt många fler boxrar har fått träna och göra det de älskar och är bäst på nämligen arbeta!
Jag hoppas att jag uppfattade förslaget på Lo-konferensen 2015 rätt...... För att få ut championatet krävs uppfl eller GK högre klass. Och att gk mentaltest tagit bort. Landet blir kanske översvämmat med "fullcertade" hundar men inte så många fler SE UCH. Oavsett så tycker jag att vi ska arbeta för att ha kvar bruksmeriterna......för våra älskade boxrars skull!

**************************************************************************

30/3 Valpträff och så lite planer

En intensiv påskhelg är till enda, 4 dagar hundaktiviteter!

Här hemma har vi firat påsk med Kristin, Mambo och Bliss. TREVLIGT!!!
På långfredagen hade klubben (SLO) Medlemsträff, många twinboxrar slöt upp, riktigt kul!!
På lördagen var det sökträning som vanligt och Wizzla återföll i gamla vanor........ Tröstar mig med att Siri nääästan var lika jäklig de första åren. Får erkänna att jag förträngt det.....
Och på söndagen valpträff för Y-kullen. Som vanligt jätteroligt att träffa er alla igen! Bilder finns i Y-kullens galleri
På måndagen drog vi till Britta och hennes sökmarker i Skogaby. Sex boxrar tränade sök tillsammans. Tack för en trevlig dag Britta, Eva,Helen, Karin och Karin! Jag kan konstatera att vi behöver träna på olika typer av mark både Wizzla och jag....... Nu ska vi träna ala Britta och förhoppningsvis få ordning på lilla livet

Kennellägret ÄR flyttat till 21-23 oktober!

MH för Y-kullen flyttat till den 23 oktober!

Cannys tilltänkte är bestämt, skriver mer om det under planerat snart.....

 ****************************************************************

20/12 God Jul och lite av planerna för 2016

Jag vill önska alla en riktigt GOD JUL och ett LYCKOSAMT 2016!!

Här hemma kommer julen att firas med en hel del ledighet och återhämtning från en stressig höst.
Wizzla är lovad en massa lydnadsträning, jag måste bli bättre på att orka ge mig iväg till klubben......Tanken är ju att det ska tävlas under 2016! Hösten alltså, jag skyndar lååångsamt!

Årets planering ser ut så här:

Träningsträff söndagen den 10 januari i Yngsjö

Valpträff i mars

Parning av Canny under april

MH för X-kullen 29 maj i Åhus

Kennelläger 7-9 oktober i Åhus

MH för Y-kullen 30/10 i Åhus (om flera önskar 9/10 är jag flexibel men behöver få veta)

************************************************************

11/9 Älskade Snäckan.........

I måndags blev jag tvungen att ta farväl av Snäckan.....Hon saknas oss och det är väldigt tomt
I lördags såg jag att hon fått tillbaka tumören i ögat som vi opererat på två ggr under de senaste två åren. Man kunde skymta en eller två mm av den. På söndagen kunde man se lite till av den för att sen på söndag kväll täcka halva ögat. Svullet, irriterat och kladdade igen trots tvättar. Det kände jäkligt att behöva ta beslutet även om det var på veterinärens inrådan. Snäckan var visserligen 11 år men väldigt pigg och glad. Vi tog oss lite egentid nere vid hennes älskade hav och även om jag gick där och var mest ledsen så njöt hon......

sistabadpg

Snäckan den snällaste, smidigaste och mest okomplicerade av mina hundar. Hon kunde aldrig mäta sig med Siri i skogsarbetet eller Bus på lydnadsplan...... men väldigt uppskattad för den hon var så snart jag slutat jämföra

vidhavet

 ****************************************************************************

10/8 Då är de här!

Ca kl 4 imorse kom den första valpen och vid 10 kom den sista! Det blev 5 hanar varav 3 tigrerade, 1 gul, 1 vit, 3 tikar varav 1 tigrerad och 2 gula. Valpningen rullade på fint och Tira och valparna mår fint. Det är några valpar som är lite mindre men pigga och starka som det ser ut nu.

snutt

Jag har glömt gratulera valparnas far, Angelo som igår blev 2:a Bästa hane på Boxer-SM!! Stort grattis till uppfödare och ägare!!

**********************************************************************************************************

9/8 Boxer-Sm och så väntan....

Då är årets Boxer-SM avslutat. Jag var ju inte där utan fick nöja mig med uppdateringar via sms och FB. Jag glädjs åt Iceman resultat i valpklassen, 4:a Bästa hanvalp! Tusen Tack för hjälpen Veronica!! Visst är lille Ice fortfande pappas pojk?! En rolig överraskning var att n umera Norrmannen, King Candy var där och ställde ut sig, han fick VG i junioklassen. Synd att jag inte fick träffa er men snart är det ju läger och MH så jag får ge mig tilltåls tills dess. Valiant fick exc och blev 4:a i klassen.
STORT GRATTIS till Tobbe som vann både uppfödar- och avels-grupp med sina fyra fina gulingar från en kull!!!

Här hemma har idag tempen äntligen gått ner och jag hoppas på valpar ikväll/natt. Det är drygt att bara vänta och inget kunna göra för att skynda på det hela, man är ju sååå himla nyfiken!

*************************************************

18/7
TiranMiran ÄR dräktig! Under veckan som gått har hon tjockat på sig ordentligt och det råder ingen tvekan längre!

Wizzla och hennes gammelmodiga matte (alltså jag) har varit på boxerlägret och tränat sök i en vecka. Jag är uppfostrad med att söket är vindarbete, hunden lär sig av erfarenhet, det tar 2 år att träna fram en sökhund för tävling osv. Så måste det ju då inte vara, det finns så klart massor av metoder även för sökinlärning. Denna veckan har vi kört ljud och popup i massor för att få djuret (Wizzla) att gå rakt ut samt lösrullemarkeringar (vilket gammeldags jag lärt mig att det gör man inte förrän hunden kan hela sökarbetert med tillhörande tomslag).... Lilla Wizzla är fortfarande inte bäst på inkallning i söket....tom helt värdelös på det, väldigt olydig helt enkelt! Men hon har ett fantastiskt figurantintresse och en drift som kommer att ta henne långt, när jag väl får ordning på lydnaden. Hon skötte markeringar och påvis kanonbra! Hon ÄR väldigt bra med figuranterna, en lite puss kan hända, men inte en massa självbelönande fläng som jag tex hade problem med Snäckan. Sista dagen försökte hon dock rationalisera det hela...... Hämta rullen hos figgen, sprang en bit in mot stigen för att sen vända tillbaka till figgen för belöning.....Hon tyckte väl att hon inte behöver någon matte.....Hon ÄR precis som sin mor, väldigt självständig med stor arbetslust! Instuktören sa vid ett tillfälle att lilla livet kan säkert gå en elitruta och plocka in figuranterna på 3 slag....... Inte så man vill ha det förståss!

DSC 0176

Snäckan och hennes syskon firade 11:årsdagen igår! Stort GRATTIS till Amber, Atlas, Embla, Etna, Plexus och Phenix!! Sex av nio Gladiatorerna som finns kvar i livet.

snutt g-kull

****************************************************************

8/7 Twinboxträff, läger och lite knäppa tankar men....

På kanske årets varmaste dag hade jag planerat in en kennelträff......
Vi träffades på en parkering fär att fortsätta ut i spårskogen, men ombestände oss för att först besöka på Yngsjö hundbad för att svalka hundarna och oss själva. Det var väl i och för sig inte många som hade badkläder med sig men vad gjorde det. Sen åkte vi hit hem fikade och gjorde upp om spår. Jag hängde på de tre valparna som var med och missade då de andra hundarna, man kan ju inte vara överallt.... Det var egentligen för varmt för alla aktiviteter utom bad så efter att ha grillat korv här hemma bar det av ner till havet igen. Det var tom varmt i vattnet, jag tror inte jag själv badat så pass mkt de senaste åren, inte för att jag doppade mig nu heller......
Kul att ni kom, speciellt ni som jag inte träffat på flera år!! Hoppas vi ses på lägret i höst!

badalla

Första badet, inser att Monica och Klara inte är med på bilden... Foto J. Wikberg

spar

Monica m Klara, Lisa o Jonne m Max, Erik m Ice i väntan på spår

bad-2015

Det avslutande badet...... Snäckan vill ha bollen, Mira vill ha Snäckan och bollen

Planerna för årets läger fortskrider. Det som är 100% klart är datumen som är 25-27/9. Alla instruktörer är inte klara och inte ens tillfrågade, jag måste få tummen ur med andra ord! Jag har kollat upp ett nytt vandrarhem ca 3 km från Åhus och prel bokat 15 rum och ett mindre gäng husvagnsplatser. Tänker att det hade varit kul om alla kunna bo tillsammans denna gången. Där finns gott om mark för att köra lydnad och även spårmarker lite beroende på om de hunnit slå den sist vallen. Jag kommer även att hyra appellplan på Åhus BK under lördagen. Ni som har tänkt komma kan väl slänga iväg ett mail och berätta vad ni vill träna. Gärna så snart som möjligt! Det hade varit kul att få till en sökgrupp i år!
W-kullen har sitt MH på söndagen, det har nästan blivit tradition

Och nu till knäpptankarna...

Jag har Snäckan som blir 11 år om lite drygt en vecka. Hon är pigg, glad, racar i skogen, dyker fortfarande i havet, ja, det ända som märks av att hon är gammal är att hon sover mer och att hon får betala med lite hälta efter race med Wizzla i backarna

När det är högtider av olika slag som tex. midsommar så tänker jag...... kanske är det Snäckans sista midsommar?! I julas tänkte jag; Kanske Snäckans sista jul?! Inte för att mina hundar firar högtider på något sätt!
Nu är det snart dags för Boxerlägret....... En av årets Boxerhöjdpunkter! MEN varje gång jag närmar mig och kör in i Vårgårda och förbi distriktsveterinären kommer det över mig.... Sorgen över Ellen som fick sluta sina dagar där på boxerlägret för 6 år sen. (Hon hade blivit 20 år i år) Sen Ellen dog där har flera hundar fått sluta sina dagar på lägret. Det har varit äldre lite krassliga hundar så det är inte så att de dött i någon olyckshändelse. Alltså lite ångest över att ha med mig bästa älskade lilla Snäckan dit......

***************************************************************

30/6 Träff

Ni som vill och kan är välkomna på spårträff söndagen den 5/7 kl 1000!

Vi har inte jätte mycket mark till vårt förfogande men tränar lite kluriga spår istället.

Ta med fika och korv att grilla

Vi ses på Furubodas parkering

Ann

****************************************************************

3/6

Det går lång tid mellan varven men så är det ibland.

Valparna i X-kullen har hunnit flytta till sina nya hem. Alla verkar trivas med varandra! Det känns kanon och jag hoppas alla får många härliga år med sina "Twinboxrar" Extra kul med tre "gamla" valpköpare! Jag tror alla har fått en valp att"sätta tänderna i", gott gry i dem alla med andra ord!

Det blir inte alltid som man planerar......Tira har börjat löpa, ca 2 månader tidigare än jag trott. Jag har bestämt mig för att para henne en sista ggr. Hennes avkommor är friska, väldans trevliga och hyfsat fina. Hon själv är superfrisk, har ännu aldrig varit sjuk, en superhärlig hund att jobba med, valpar snyggt och prydligt samt är en kanonmamma. Hon kommer att paras med en dansk hane denna ggr, Angelo von Phobia. Jag kommer att uppdatera mer på planerat sidan så snart parningen är gjord.

Ibland men bara ibland tjurar jag ihop och blir en riktig surkäring. Efter att ha funderat på detta ett tag så skriver jag lite om mina tankar...... Detta handlar inte om själva grejen utan att jag är emot tvångsanslutning (är uppfostrad så). Vi har länge inom SvB diskuterat någon form av valpmedlemskap i boxerklubben. För en mindre avgift typ 200:- skulle vi uppfödare kunna köpa detta till våra valpköpare. De hade då haft tillgång till våra aktiviteter samt fått vår fina medlemstidning Boxer-bladet. Detta hade varit KANONBRA!! Nu har man bestämt att vi uppfödare ska betala hela medlemsagiften i SBK och Boxerklubben, 550:- första året, för att visa att vi på ett förtjänstfullt sätt stöttar vår klubb och då få en stjärna i uppfödarregistret?! Jag tycker att jag och flera andra uppfödare förtjänstfullt främjar klubben med massor av timmar ideellt arbete i veckan samt att vi för rasen framåt genom vårt avelsarbete........ Efter noga övervägande har jag bestämt mig för att ställa upp på detta även om jag egentligen inte tycker det är helt ok. Misstänker att detta handlar om att vi ska hjälpa SBK leva upp till sitt högt ställde mål med att öka medlemsantalet med 25% på tre år. Over ´n out!

***********************

5/4 Påskledigt...så synd att man blev sjuk då då

Så nu har snart hela påskledigheten gått.......i fredags var det Boxerbus i Hörby. Jag kände allt att något var på gång när jag körde hemåt...... Tack för feber, frossa, hosta och förkylning! Frossan har släppt men så himla trist att vara sjuk när man är ledig.
Ritza och valparna mår finfint, de är väldigt runda! Imorgon är det tänkt att Lena ska komma och hälsa på (om hon fortfarande vill med tanke på min förkylning). Då ska det tas nya bilder så håll utkik.

 13 dgr

Snart är det ett år sen älskade Bus fick somna in......Det är lika smärtsamt idag som då!
Jag har gjort en anmälan till veterinärernas ansvarsnämnd. Efter att jag skickade in anmälan gick det väldigt snabbt med att veterinärerna svarade och nu har jag då fått deras svar att yttra mig över. Jag kan bara konstatera att, om vad som sagt/informerats om, där står ord mot ord. Men faktum kvarstår min Bus blev ej behandlad enligt väl beprövad veterinärmedicinsk vetenskap och praxis! Och det tror jag att de själva egentligen är medvetna om

 ***********************

30/3
Idag är de små en hel vecka gamla......Det är fortsatt lugnt och fridfullt i valplådan. Fler bilder på di små från i lördags finns här

1

I lördags hade Slo kurs i lek-samarbete-relation med Tobbe Johansson

valle

Tobbe med sin egen Twinbox Valiant "Valle"

bugsy

Brorsan Bugsy

dixie

Systeryster Dixie

wilda

Och så Wilda från senaste kullen

************************

26/3 Helg igen!

10403250 10154225984013521 3443254934726486100 n[1]

I dag är X-barnen 3 dagar gamla. Alla ökar bra i vikt, det är tyst och lugnt i lådan. Idag har Ritza för första ggr sen valparna kom, lämnat lådan frivilligt för att gå ut och göra sina behov..... Ja, så mkt mer händer inte just nu i valprummet.

Jag fick ett ledsamt besked om att Mira har fått somna in. Mira var Busets mamma. Hon var en mycket älskvärd hund som låg mig väldigt nära hjärtat....... Tack till Christina med familj som tog henne till sig när Mira behövde det!

mira-9-ar

************************

25/3

Igår kom de till välden, 4 hanar och 2 tikar.

Mor och barn mår förträffligt! Valpningen gick hyfsat snabbt och framförallt smidigt. De 2 första kom med knappt 10 minuters mellanrum, nr 3 30 minuter senare, sen pausade Ritza lite drygt 1 timme för att sen få ut nr 4 och 5. Den sista valpen kom sen drygt en timme senare. En hane är gul, resten av valparna tigrerade, alla utom en är otecknade. Lite meckigt att skilja dem åt, men det känns som att jag har koll på vem som är vem.

snutt

Vad temat för kullen blir är jag inte säker på än. X-Files, X-Man, kanske bara Xtra ...... vi får se!
Suddiga bilder på liven finns på kullens sida

************************

22/3
Lite om denna helgen

Ritzas matte var här hela dagen igår och tog hand om Ritza och Snäckan. TACK Lena!
Det blev ett kortare spår för den blivande mamman denna dagen också. Hon uppskattar det och var superkoncenterad i arbetet denna ggr också. Nu är ju dagarna räknade tills valparna kommer. På onsdag har hon gått 63 dygn......alltid lika spännande!

Igår gick Cassiopeia från U-kullen och V-kullen sina MH. Ja, inte Jawa för hon bor ju i Finland.  Sammanfattningsvis var de kanonduktiga!
Glada sociala och tillgängliga, stor lek och kamplust, inga rädslor, stor nyfikenhet (de flesta har 5:or rakt igenom), kanonbra avreaktioner, stor jaktlust (kunde önska bättre gripande här) Alla gk skott.
Goa, glada och snälla hundar! STOLT uppfödare!!

Bilder (superdålig kvalié) finns här

************************

16/3 Det drar ihop sig

Nu börjar det dra ihop sig för Ritza. Hon flyttade hit förra veckan..... Inte jättetjock

paplats

14 dgr kvar

paplats1

14 dgr kvar

Ritza är en tik som alltid varit i super kondis, stram och muskulös, det är säkert därför hon kunnat "hålla ihop" så pass länge!

I lördags var matte Lena här och hälsade på. Hon passade då på att spåra lite med Ritza, vilket hon uppskattade, så klart!

spar-11-dgr

Här kan man se att hon har lagt ut massor på 3 dagar.

sparslut

11 dgr kvar

Jag tror inte (och hoppas inte heller) på ett fotbollslag men ett gäng valpar är det i alla fall!

************************

1/3

Nu är jag säker

Igår träffade jag Ritza och visst är hon dräktig! Ritza går numera under namnet Tjocka-Berta!

Igår hade vi, Sv Boxerklubben SLo årsmöte på Hörby BK. En lugn trevlig tillställning med smörgåstårta och förhandlingar. Styrelsen fick en nya ledamot, vi andra åtta har jobbat i styrelsen under några år och det mesta flyter på....... 

************************

Vad som händer...

22/2

Lena känner sig HELT SÄKER på att Ritza ÄR dräktig!!! Nästa söndag träffar jag själv henne och hoppas då vara lika säker så klart!

Wizzlan har stoppat i sig något olämpligt......typ tuggat och svalt hundkorg i hårdplast bla. Upptäckte att hennes bajs inte var så snygg (minst en bit vass röd hårdplast och blod). Sen började hon kräkas. Först var det flera timmar efter att hon ätit och i torsdagskväll typ 1/2 timme efter maten. Så i fredag bar det iväg till veterinären, som tyckte hon var oförskämt pigg för att inte behålla någon mat. Röntgen visade inget och hon verkade inte sjuk eller ha ont någonstans så han ordinerade fasta ett dygn och sen kokt ris några dagar. En matsked i timmen typ........ Hon ÄR väldigt hungrig det lilla livet och väldigt dryg att ha och göra med. Ingen sökträning denna helgen alltså.

9-man
Wizzla tyckte det spökade i Maglehems skogen därav full ragg......

Åhus BK hade sitt årsmöte igår och jag blev vald till ordförande....... Trevlig tillställning med prisutdelningar och Tack för hjälpen gåvor och massor av god mat!

**************************

15/2
Förra helgen blev jag medveten om att Wizzla inte är dryga 10 månader som jag tänkt utan bara 8,5...........då känns det mer ok att hon inte "kan" så mycket

pa-vag

Söket är det roligaste hon vet här i livet!
Liten är duktig, men väldigt självständig och jag är lite ovan vid hund som inte lyssnar. Hon hör verkligen inte när tjänstetecket är på, fullkomligt döv! Jag tycker hon köpt konseptet i söket och tomslagen funkar bättre och bättre. När hon kommer in, är hon dock redan i tanken, på väg ut på andra sidan.....Är inte jag tillräckligt snabb, så tappat jag kontrollen på henne och då är hon på väg ut i rutan igen.......

hej-o-ivag

Gårdagens sökträning avslutades med rena inkallningsövningar med tjänstetecket på......

Ritza rapport!
Hon har gått 3,5 veckor och det är för tidigt att säga något om hon säkert är dräktig....vissa tecken finns, andra saknas än!

 **************************

15/1
Äntligen....

 Då har Ritza börjat löpa! Att det känns som äntligen beror väl mest på att vi har väntat på att hon skulle ska dra igång. Inte för att hon "gått över" tiden så mkt men ändå. Ett stort plus för detta är att jag kan planera min vår!

spring

Ritza som valp! Fotograf E.Sundberg

 **************************

Även solen har fläckar

Även solen har fläckar.... kommenterade en träningskompis igår

Wizzla har ju liksom gått från klarhet till klarhet på sökträningen. Verkligen varit kanonduktig!  Ligger högt i motivation, mossan sprutar under tassarna när hon far iväg. Jätteduktig med näsan. Så är det det där med inkallning.....inte hennes bästa gren i vanliga fall och absolut hennes sämsta i sökskogen. Igår var det som om fan for i henne. Och jag bara insåg att detta måste jag ta tag i NU! Jag har ju jagat hund (Snäckan) i skogen ett helt boxerläger och det känns som både onödiga pengar och tid.

Skogen är full med stigar som det är lätt att följa om man är så ung och orutinerad som liten Wizzla är men det är ju liksom ändå inte ok. (Kan säga att det är det som många tävlande har svårt för när de tävlar hos oss i Åhus). Alltså kallar jag in när hon avviker för mycket, i alla fall mina ögon. Jag vet ju precis hur jag vill ha mitt färdiga sök..... Och lilla livet är fullkomligt DÖV!

Ja, jag är ju inte snabbare än Wizzlan längre men jag far ut och hämtar henne innan hon är framme hos figgen och skickar om. Det var inte alla gånger jag lyckades......näst sista slaget var typ kommunsök, alltså var hunden borta lääänge. Hon kom långt om länge väldigt låg, vi tror hon sprang på någon som tydligt sagt till henne, att gå hem eller typ försvinn!

Ja sista slaget var utmärkt och man ska ju sluta när det gått bra med en förhoppning om att det är det hunden kommer ihåg till nästa ggr. Jag ser dock gärna att hon även kommer ihåg näst sista slaget också.......Att det är bäst hos matte!!!

 **************************

12/12
Ny webb, tjohoo

Så är den då färdig, den nya hemsidan.

Frontage finns ju inte mer... har inte funnits på läääänge, så när den gamla datorn dog, tackade för sig, var det dags för nytänk.

Eftersom jag har jobbat lite, med betoning på lite, med Joomla fick det bli så. För två år sen satt jag med SLOs sida under några månader och då, som nu, har jag många gånger känt att NU fattar jag! För att sen inse, att det gjorde jag INTE!

Ja, det hade inte gått utan Erik Sundbergs hjälp. Jag hoppas och tror att han vet attt jag är MYCKET tacksam! 

Det är viktigt för mig att det gamla finns kvar! Det finns det med några få undantag, typ gallerier. Jag har rensat en del bland bilderna rent allmänt! Upplägget är ungefär som tidigare, all info om "mina" hundar ska finnas här stamtavlor, resultat mm. Det ska vara lätt att hitta det man söker, även om det tex gäller en för länge sedan använd tik.

Facebook har tagit över mer och mer, många hemsidor uppdateras sparsamt om än alls. Det tycker jag är synd. Jag ser hemsidan som en dokumentation av mitt arbete med min uppfödning. Min förhoppning är att hålla denna sidan lika levande som den gamla!

twinbox barney granit